Werkgebied

Het werkgebied van de vereniging De Roedel omvat in principe de Gemeente Laarbeek.

Honden van alle rassen, grootte en soorten zijn welkom, mits de wettelijke regels zoals bepaald zijn voor bijvoorbeeld couperen niet worden overtreden. Ook de wat oudere honden die de basis in de puppytijd niet hebben meegekregen zijn welkom. Zij leren in een aparte klas dezelfde vaardigheden te ontwikkelen als de honden die van pup af aan de opleiding ondergaan.

Bij de vereniging trainen zowel volwassenen als jeugd vanaf 15 jaar, hoewel niet gescheiden in verschillende klassen, omdat dit door het niveau van de hond wordt bepaald.

Politiehondentraining, training van reddingshonden en training van geleidehonden vallen buiten het werkgebied van De Roedel.