Cursussen

Basis Behendigheid (BB)

De cursus Basis Behendigheid, BB genoemd, kan worden gevolgd door cursisten die bij onze club het EG succesvol hebben afgerond met een diploma.

Het is ook zo dat men altijd de BB gehad moet hebben alvorens door te kunnen stromen naar Behendigheid.

De cursus BB duurt net als alle andere cursussen ongeveer een half jaar en wordt afgesloten met een examen.

In deze cursus wordt het volgen, los volgen en de balans nadrukkelijk getraind zodat de hond daar heel veel profijt van heeft als deze met de baas naar Behendigheid gaat.

Bij deze cursus leert niet alleen de hond rustig alle obstakels te nemen wij zien dat ook de baas veel meer rust krijgt. En die ervaren dat als heel prettig zodat ze minder fouten maken en hun hond beter onder controle hebben.

(Basis)Behendigheid en gezondheid:

Het nemen van toestellen vergt veel van de hond, met name de A-schutting en de slalom zijn belastende toestellen. Dit geldt ook voor de hoogtesprongen. Een aantal rassen is door hun specifieke bouw minder geschikt voor Behendigheid. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om met grote, zware honden, kortbenige honden met een lang lichaam of honden met een te korte snuit, te gaan springen.

De instructeurs zullen altijd het welzijn van de hond voorop stellen en de baas vanuit hun deskundigheid en ervaring hierin begeleiden en adviseren. De instructeurs zullen de gezondheid van uw hond en de veiligheid voorop stellen. Beslissingen die hieruit voorkomen zijn bindend voor de cursist.

Basis Behendigheid zal alleen gegeven worden als de instructeurs kunnen garanderen dat u meteen door kan stromen naar Behendigheid.

Informatie

Tijdsduur
60 minuten
Kosten
€ 80,-

Andere cursussen

Puppytraining

—-> Aanmelden voor dit seizoen kan niet meer. In september starten de nieuwe cursussen. Heeft de pup dan inmiddels de leeftijd vanaf 4,5 maand dan komt men bij Basis Gehoorzaamheid. Daarvoor aanmelden kan wel. Puppytraining: Deze Training vindt plaats in groepen van maximaal 10 cursisten onder begeleiding van minimaal 2 instructeurs. Op een leuke speelse […]

Basis Gehoorzaamheid (BG)

—-> Aanmelden voor dit seizoen kan niet meer. In september starten de nieuwe cursussen. Daarvoor aanmelden kan wel. Basis Gehoorzaamheid: Deze cursus is bestemd voor honden ouder dan 4,5 maand die geen puppytraining hebben gehad. Als de hond ouder is dan 4,5 maand dan kan hij niet meer met de puppytraining meedoen. Het kan zijn […]

© 2024 Hondenvereniging De Roedel. Alle rechten voorbehouden.

Aanmelden

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s